“Ik kleur
mee met jouw
verhaal”

Een pakkende tekst

‘Wat voor werk doe je en voor wie?’

Als ‘journalistieke kameleon’, zoals bureau [De Redactie] mij noemde, schrijf ik artikelen, interviews, blogs, columns en speeches over uiteenlopende onderwerpen. Onder meer als tekstschrijver en ghostwriter voor Deloitte en als redacteur voor relatiebladen en publieksbladen, waaronder PC-Active (‘het antwoord op al je digitale vragen’), en eerder lifestyle magazine Quinta (‘geloof in het leven’) en Vorsten (‘het enige tijdschrift met een kroontje’).

Op welke opdracht ben je het meest trots?

Samen met een groep enthousiastelingen maakte ik een fraaie glossy over het Eurovisie Songfestival, met een budget van nul euro. Ik interviewde onder andere Sandra Reemer en Ronnie Tober.
Trots ben ik ook op de tientallen artikelen voor maandblad Vorsten, zoals interviews met leden van de hofhouding waaronder de Hofmaarschalk in het Paleis op de Dam. Een bijzondere ervaring om via de rode loper binnen te komen, al lag die er al voor een ander doel…

Wat is het vreemdste wat je als tekstschrijver is overkomen?

Na een reis van ruim vier uur arriveerde ik op mijn bestemming voor een interview. De deur opende op een kier en een stem bromde: ‘O ja, de journalist. ‘Sorry, bij nader inzien geen belangstelling.’ Na een minuut zwaaide de deur echter wijd open. Een grap van mijn gesprekspartner, cabaretier van beroep.
Eerder raakte ik, nagezwaaid door een onkreukbare diplomaat, bekneld in de draaideur van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Het liep goed af, behalve voor mijn geplette memorecorder…

‘Wat is het beste advies aan collega’s?’

‘Wat is het beste advies aan collega’s?’
Over welk onderwerp je ook schrijft, het wordt vanzelf interessant zodra je je erin verdiept.