Jong geleerd

‘‘Hoe en wanneer ben je tekstschrijver geworden?’

Tot verbazing van mijn kleuterjuf schreef ik al woordjes in de zandbak. ‘Walter schrijft!’ riep ze verrast. Het zat er dus al vroeg in. Jarenlang schreef ik als freelancer, naast een baan in loondienst bij respectievelijk een universiteit, het bedrijfsleven en een fullservice communicatiebureau. Die ervaringen komen mij nu als zelfstandige goed van pas. Vanuit mijn uitvalsbasis 010 (Rotterdam) bestrijk ik het hele land. Zelfs een bezoekje aan 020 (Amsterdam) schuw ik niet…

‘Wat was je eerste opdracht?’

Mijn allereerste tekst werd gepubliceerd in dagblad De Dordtenaar: een interview met een fuchsiakweker. Ik wist niets van fuchsia’s maar gelukkig bleek mijn gesprekspartner behalve een wandelende encyclopedie ook een spraakwaterval.
Mijn eerste artikel in een tijdschrift verscheen in maandblad Vorsten, over de eerste koningin van Roemenië, in de verte verwant aan ons Koninklijk Huis. Basis van het verhaal was een Duitstalig proefschrift waarvan ik na veel telefoontjes één exemplaar wist te traceren via de burgemeester van Domburg.

‘Is jouw werk weleens in de prijzen gevallen?’

Een mooi relatieblad is in dit digitale tijdperk een papieren cadeautje. Ik was bladmanager van Fact, het blad voor externe relaties van accountants- en adviesorganisatie Deloitte, dat een Mercur won in de categorie relatiebladen.
Als journalistieke kameleon kan ik natuurlijk ook niet om ‘digi taal’ heen. Voor de website werkenbijhetrijk.nl schreef ik tientallen blogs die mochten bijdragen aan het winnen van de Zilveren Grand Prix Content Marketing Prijs.

‘Welke jong geleerde kennis komt je nu goed van pas?’

Met tijdschriften zoals Plus, Zin, Saar en het nieuwe blad Klub wordt de doelgroep senioren steeds beter bediend. Vanaf het nul-nummer was ik redactielid van lifestyle magazine Quinta, een vroege ‘concullega’ van Plus en Zin. Ik werkte als pijlerredacteur Geld, Goed en Recht mee aan alle nummers van 2005 tot en met 2009.